Burun Estetiği Sonrası Nefes Alma Problemine Dikkat!

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okan Morkoç konu hakkında bilgiler verdi. Burun estetiği ameliyat olanların yaklaşık yüzde 10-20 kadarında nefes almada sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ameliyat sırasında kesilen kıkırdağı tekrar tamir etmenin önemini araştırdık. Bunun tamir edilmesi oradaki bağların, fonksiyonların yerine gelmesi demek. Ameliyat sırasında burun içindeki deriyi kesip ameliyatı yapıyoruz, yaptıktan sonra kestiğimiz yerleri tekrar onarmamız gerekiyor. Orada onarılacak bir şey var mı yok mu ona bakmak gerekiyor.

Burun bölgesinde gerçekleştirilen detaylı operasyonlar ile hastaların bütün şikayetleri giderilir. Yüzün simetrisini komple yeniden belirleyen burun operasyonları ile kişilerin kendilerine olan özgüvenleri de tazelenmiş ve artmış olur. Sosyal ortamlarda kendini son derece güvenli hisseden hastalar birçok farklı nedenden ötürü bu operasyonu tercih edebilirler.

Burun estetiği burundaki doğumsal ya da sonradan meydana gelen şekil bozukluklarının cerrahi olarak düzeltilmesi işlemidir. Çok ciddi fonksiyon bozuklukları ve deformiteler olmadığı sürece burun gelişiminin tamamladığı 18 yaş sonrasında yapılır. Estetik düzeltimle birlikte birçok kişinin mustarip olduğu burundan nefes alma güçlüğü de bu operasyon esnasında düzeltilebilmektedir.

Burun vücutta en önemli organlardan bir tanesidir ve nefes almayı sağlar. Bu nedenledir ki operasyon sonrasında hastaların tekrar sağlıklı nefes alıp verebilmesi gerekir. Yapılan operasyon ne kadar başarılı geçerse hastaların o kadar sağlıklı nefes almaları mümkün olur.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi

Burun bölgesinde yapılan estetiklerin öncesinde hastanın detaylı bir muayeneden geçmesi sağlanır ve yüz bölgesinde derin bir inceleme yapılır.

Yapılan bu fizik muayene cerrahlar eşliğinde gerçekleştirilir ve bu esnada hastaların ideal burun ölçüleri hakkında hastaya bilgi verilir.

Operasyon sonrası görünümleri hakkında da ön izlenim sahibi olan hastaların böylelikle operasyona dair her türlü kuşkularının ortadan kalkması sağlanır.

Eğer bu esnada hasta ve doktor aynı görüşe sahip olursa alınan sonuçlar da o kadar mükemmel olur. Bu ameliyat esnasında burun estetiği fiyatları hakkında da her türlü bilgi hastaya verilir.

Burun Estetiğinde Burun İçi Tampon Konulur Mu?

Burun içerisinde yapılan operasyonlarda genelde tampon kullanımına gerek kalmaz. Her 10 hastadan 1 ya da 2 tanesinde tampon kullanımına gerek duyulur.

Ameliyat öncesinde hekimi le hasta buluşmasında operasyona dair raporlar hazırlanırken hastaların tampona ihtiyacı olup olmadığına dair de gerekli incelemeler yapılarak kararlar alınır. Hastalar estetik için tercih edecekleri sağlık merkezinden burun estetiği fiyatları hakkında gerekli bilgileri alabilir.

Hasta da Çok Ağrı Olur Mu? Morluk Ya Da Şişlik Olur Mu?

Bu operasyonlar yüz bölgesinde belirli bir süre boyunca şişliklere neden olabilir. Ağrıdan ziyade dolgunluk hissi olabilir. Operasyon kaynaklı olan bu durumun kısa süre içerisinde düzelmesi mümkün olur ve hastanın yüzü doğal halini alır.

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Son yıllarda en sık tercih edilen operasyonlar arasında yer alan Rinoplasti operasyonları günümüzde hemen her yaşta hastanın tercih edeceği estetik operasyonlar arasında yer alır. Ergenlik dönemini tamamlayan ve 70 yaşın altında bulunan her kişi potansiyel bir hasta konumunda yer alır.

Rinoplasti operasyonlarında hastaların diledikleri gibi buruna sahip olmaları mümkün olur ve hastalar istedikleri bütün yapısına doktor ile birlikte karar verir. Hasta ile iletişime geçen hekimler hem ameliyat hakkında hem de burun estetiği fiyatları hakkında her tür bilgiyi hastaya önceden bildirir.