İGC, İnternet Haber Siteleri İçin Panel Düzenledi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, yeni basın yasasına göre yüksek trafikli sitelerini yönetmek ve alternatif gelir kaynaklarını artırmak isteyenler için panel düzenledi. İnternet haber sitelerinin geleceği ve sitelerin bağımsız gelir kaynakları modellerinin konuşulduğu panel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Uluslararası Basın Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yeni yürürlüğe giren Basın Yasası’na getirilen ek maddelerle, internet haber siteleri, süreli yayın kapsamında değerlendirilerek yeni bir süreç başlayacak. Nisan ayının ilk gününden itibaren geçerli olacak olan kanuna göre süreli yayınların artık ‘Dijital Medya’ olarak resmi ilan ve reklam alabilme hakkı olacak. Konuyla ilgili akıllardaki sorulara cevap bulmak için düzenlenen panel, Dokuz Eylül Gazetesi Danışmanı Levent Özen moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelin açılış konuşmasını, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi gerçekleştirdi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi konuşmasında şunları söyledi: “Doğru habercilik, bağımsız gazetecilik mücadelemizin yanı sıra algoritmalarla yapılan bir başka gazeteciliğe alışmak durumundayız. Yıllar boyu toplumun eşik bekçiliği kavramını geleneksel gazetecilik ile yapmaya çalışan medya, artık dijital medyanın kodlarıyla yazılmak zorunda. Akıl almaz hızla bilginin yarıştığı dünyadayız. Çok yakında zihin haritalama verileri karşımıza çıkacak. Bunun için süreç daha var gibi görünse de dijital gelişimin zorunlu olduğu alanlar karşımıza çıkmaya başladı. 1 Nisan’dan itibaren Basın İlan Kurumu’nun yeni yönetmeliği ve bu kapsamda internet haber sitelerinin desteklenmesi eli kulağında. Süreci bugüne kadar daha çok Basın İlan Kurumu’nun parasal havuzuyla algılayanlar büyük bir duvara çarpmak üzere. Özetle medya mühendisliği kavramı dijital haberciliğin alt yapısını oluşturacak.” İGC Başkanı Gappi, Türkiye’de dijital operasyonun öncülerinden Reha Başoğul’un ve dijital reklamcılığın önemli isimlerinden biri olan Adhouse Reklam’ın direktörlerinden Üsame Tiryaki’nin bu etkinlikte olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sözcü Gazetesi yöneticisi Reha Başoğul ile Adhouse Reklam’ın firmasından Üsame Tiryaki’nin anlatımıyla devam eden panele İzmir’deki gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Anlatımın ardından gazeteciler, dijitalleşen medya hakkında sorular yöneltti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*