Üniversite Öğrencileri İçin Ücretsiz Çamaşırhane Hizmeti Çiğli’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencileri için başlattığı ücretsiz çamaşırhane hizmeti Bornova’nın ardından Çiğli’de de uygulamaya geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin ücretsiz olarak faydalandığı çamaşırhane hizmetini genişletiyor. Büyükşehir Belediyesi Bornova’nın ardından Çiğli’de Katip Çelebi Üniversitesi kampüsü yakınında çamaşırhane hizmeti vermeye başladı. Çamaşır makinesi olmayan öğrencilerin randevu sistemiyle haftada bir kez yararlanacağı çamaşırhaneyi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öğrencilerle sohbet etti. Başkan Soyer’e teşekkür eden öğrenciler, “Bu hizmete çok ihtiyacımız vardı. Uzun süre çamaşır yıkayamadığımız zamanlar oluyordu” yanıtını verdi.

İçerisinde 13 çamaşır makinesi, biri 30 diğeri de 20 kilogramlık iki kurutma makinesi bulunan çamaşırhanenin öğrencilerin ihtiyacını büyük ölçüde karşıladığını ifade eden Soyer, “Gençlere yönelik hayata geçirdiğimiz bu çalışma çok önemli. Ekonomik krizin can yaktığı böyle bir dönemde onlara vereceğimiz her destek bizi de mutlu ediyor” dedi.

Katip Çelebi Üniversitesi öğrencisi Batuhan Kayhan da “Günümüzde deterjan almak bile maliyetli. Öğrenciler açısından bu hizmet çok iyi. Biz burada sürekli ev değiştirmek zorunda kalıyoruz. Beyaz eşya ihtiyacımız da oluyor. Çamaşır makinesi ikinci el de olsa bin 500- 2 bin lira arasında değişiyor. Ekonomik açıdan bu hizmet bizim için faydalı” dedi.

Burada bir öğrenci kendi yetiştirdiği yulafları Başkan Soyer’e ikram etti.

Hizmetten kimler faydalanabilecek?

Yurtlarda kalmayan, ailesi yanında ikamet etmeyen ve çamaşır yıkama hizmetinden faydalanamayan öğrenciler bu hizmetten faydalanabiliyor. Başvurular İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bizizmir.com web sitesi üzerinden yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli’nin ardından Buca ilçesinde de üniversite öğrencileri için çamaşırhane hizmeti vermeyi planlıyor. Bornova’da açılan çamaşırhaneyle yılda 13 bin öğrenciye hizmet verecek Büyükşehir, Çiğli ve Buca ilçeleriyle birlikte 40 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Mini bir kütüphanenin de yer aldığı çamaşırhanelerde öğrencilere çay, kahve ikramı da yapılıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*