Yunanistan İşçi Sendikaları Grevine Yüksek Katılım

Yunanistan İşçi Sendikaları Grevine Katılım Yüksek

Yunanistan İşçi Sendikaları Grevine Katılım Yüksek

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) tarafından düzenlenen grev, ülke genelinde yüksek katılımla gerçekleşti. GSEE’nin çağrısıyla başlayan grev, ekonomik şartların iyileştirilmesi talebiyle 24 saat sürdü.

Grev Kapsamında Taşıma Araçları Etkileniyor

GSEE’nin grev çağrısı doğrultusunda ülke genelinde metro, tramvay ve banliyö treni gibi toplu taşıma araçları hizmet vermedi. Deniz ulaşımı da kesintiye uğradı. Otobüsler ise belirli saatlerde çalışma kararı aldı.

İşçilerin Talepleri ve Eylemleri

Greve katılan işçiler, artan hayat pahalılığına dikkat çekerek maaş artışı ve ekonomik kriz sürecinde iptal edilen toplu iş sözleşmelerinin yenilenmesini talep etti. Başkent Atina’da düzenlenen eylemde işçiler, Parlamento binasına yürüdü ve taleplerini dile getirdi.

Tersane işçisi Stelyos Danis, “Bugün tüm çalışanlar olarak ülkedeki hayat pahalılığına, düşük maaşlara, işsizliğe karşı haklarımız için mücadele etmek üzere buradayız. Tersaneler için büyük işletmeler kapanıyor. Daha iyi bir gelecek, çocuklarımızı kendimizinkinden daha iyi şartlarda büyütmek için mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Eylemde Filistin’e Destek

Protesto yürüyüşünde İsrail’in saldırılarına karşı çıkanlar, Filistin bayrakları taşıyarak “Filistin’e özgürlük” sloganları attı. Yunanistan Filistinliler Cemiyeti üyesi Abu Assam Muhammed ise, “Bugün hayat pahalılığına karşı duran, maaşlara zam talep eden Yunanistan sendikalarının genel grevi vesilesiyle Filistin için Gazze’de Filistin halkına yapılan soykırıma karşı da eylem yapma ve halkların dayanışmasını istemi fırsatı bulduk.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*