İzmir’de Lezzetli ve Renkli Alaçatı Ot Festivali Başladı

İzmir’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, Çeşme Belediyesi tarafından “Öz’e Dönüş” temasıyla gerçekleştirildi. Festival, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ve CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları’nın katılımıyla başladı.

Şefler Meydanı’nda gerçekleşen açılış etkinliğinde, şevketi bostan otu ile hazırlanan lezzetli yiyecekler ziyaretçilere sunuldu. Ege otlarının eşsiz tatlarıyla renklenen festivalin ilk gününde, yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi.

Otelller Dolup Taştı

Festival, Pazar gününe kadar devam edecek. Festival kapsamında düzenlenen etkinlikler hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Öz’e Dönüş” temasıyla geleneksel kültür değerlerini yaşatmayı ve Alaçatı’yı turistlere tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise, “Bugün festivalin ilk günü olmasına rağmen otellerimiz dolu. Bu yıl, festival alanlarına ek etkinlik alanları oluşturduk. Çocuklar, gençler ve kadınlar için özel etkinliklerimiz var. Ayrıca sokak sanatçıları, edebiyat etkinlikleri ve söyleşiler gibi pek çok yenilikle festivalimizi zenginleştirdik” şeklinde konuştu.

İzmir'de Lezzetli ve Renkli Alaçatı Ot Festivali Başladı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*