Macaristan’da resmi seçim kampanyası sürüyor

Macaristan’da AB seçim kampanyaları Cumartesi günü başladı ve adayların seçmenlere ulaşmaya başlaması sağlandı. Hem belediye hem de Avrupa Parlamentosu seçimleri, giderleri azaltmak amacıyla Fidesz partisinin katılımıyla 9 Haziran’da yapılacak.

Seçim uzmanları, mevcut hükümetin medya üzerindeki yoğun kontrolü nedeniyle muhalefetin kampanyalarını tanıtma konusunda sınırlı olanaklarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor.

Macaristan Başbakanı ve Fidesz Partisi Genel Başkanı Viktor Orban, partisinin Avrupa Parlamentosu ve yerel seçim kampanyasını başlatan mitingde konuştu

Seçim uzmanı Zoltán Tóth, kampanya altyapısının Fidesz’le uyumlu işletmeler tarafından sahiplenildiğini, bunun da geleneksel medyayı ve reklam panolarını muhalefet için erişilemez hale getirdiğini vurguladı. Ancak elektronik medyanın, özellikle de sosyal platformların teorik olarak açık kaldığını, ancak reklama yönelik hükümet harcamalarının bu alanı etkileyebileceğini belirtti.

Uluslararası alanda, bazı Üye Devletlerdeki endişeler göz önüne alındığında, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde etik davranışın sağlanmasına yönelik çabalar sürüyor.

Tóth, hiçbir Macar partisinin 12 ülkeden partiler tarafından onaylanan bir etik kuralını imzalamamasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Kendisi aynı zamanda Macaristan Yüksek Mahkemesi’nin seçim kararlarını merkezileştirmesini de eleştirerek, Macaristan’da hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesine ilişkin şüpheleri artırdı.

Tóth, genç aile üyelerinin etkisiyle internet kullanımına uyum sağlayan yaşlı nesillerin yönlendirdiği çevrimiçi kampanyalara yönelik bir eğilim gözlemledi.

Yukarıdaki raporun tamamını izleyin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*