Alaçatı Ot Festivali’nde Leziz Bir Şölen

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali büyük ilgi gördü. Festival, ot, yiyecek ve hediyelik eşya standlarıyla renkli bir atmosfere ev sahipliği yaptı.

Birbirinden Değerli İsimler Sahne Aldı

Festivalde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce kişi, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler ve yemek yapım atölyeleri gibi etkinliklerle keyifli bir zaman geçirdi. Festivalde, acı ot, kuzukulağı, arapsaçı, ebegümeci gibi otlar ve otlu yemeklerin yanı sıra el işi ürünler de sunuldu.

Bu yılın teması “Şevketi Bostan” olarak belirlenen festivalde Ayhan Sicimoğlu, Edis, Mor ve Ötesi gibi ünlü isimlerin sahne alması izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Ayhan Sicimoğlu’nun jüri başkanlığını yaptığı yemek yarışmasında ise en güzel yemekler ve otlar değerlendirildi. Festival coşkusunu en üst düzeye çıkaran etkinlikler arasında yer aldı.

Festivalde emeği geçenlere teşekkür eden Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Çiftçilerimizden yerli üreticilere, turizmcilerden işletmelere kadar birçok kesimin katkılarıyla bu muhteşem festivali düzenledik. Öz’e Dönüş temasıyla yola çıktığımız festivalimizde her yıl daha da ileriye giderek geleneklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*