İslahiye’de Bezelye Hasadı ve Pazarlama

İslahiye’de Bezelye Hasadı Yapıldı

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün teşvik çalışmaları sonucunda ilçenin kırsal mahallelerinde 10 bin dönümde ekilen bezelyenin hasadının gerçekleştirildiğini belirtti. İlçede dönüm başına 1000 ila 1200 kilogram rekolte bekleniyor. Bezelye üretim alanı, geçen yıla göre önemli ölçüde artarak 10 bin dönüme ulaştı.

Bezelye Üretimi ve Pazarlama

Yukarıbilenler Mahallesi’nde 300 dönüm alanda bezelye üretimi yapan çiftçi Süleyman Yılmaz, bezelyenin farklı şekillerde pazarlandığını ve kilogramının tüccara 10 liradan satıldığını ifade etti. Ürünler, Adana, Mersin, Ankara, İstanbul, İzmir gibi farklı şehirlere tüccarlar aracılığıyla gönderiliyor. Mevsimlik işçilerin de yoğun ilgi gösterdiği bezelye hasadı, bölgedeki ekonomik döngüye olumlu katkı sağlıyor.

  • Tarım işçisi Kazım Doğan, bezelye toplamanın diğer ürünlere göre daha kolay olduğunu ve kilogramını 5 liradan topladıklarını belirtti.
  • Doğan ailesinden bir diğer işçi Mezine Doğan ise maddi durumları nedeniyle mevsimlik işçi olarak çalıştıklarını ve eğitimlerine destek sağlanması halinde gelecekte öğretmen olmak istediğini dile getirdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*