Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’dan Borç Açıklaması

Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, belediyenin mali durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Balaban, belediyenin borcunun oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Borç Detayları ve Yapılacaklar

AKP’li eski başkan Mehmet Çerçi’nin lüks makam odasına atıfta bulunan Balaban, “Makam odası gerçekten bize uygun değil, oldukça lüks döşenmiş. Belediyemizin borcuyla ilgili detayları önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Araştırmalarımız devam ediyor ancak borcun 1 milyar liranın üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Bu durum oldukça ciddi bir mali yük. Ancak şu anda önceliğimiz makam odasını değiştirmek değil. Tasarruf tedbirleri alarak bu süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Borçla karşılaşacağımızı bekliyordum ama bu kadarını tahmin etmemiştim. Vatandaşlarımızdan 6 ay süre istiyoruz. Sonrasında ise halk meclisleri oluşturarak ve işbirliği içinde çözümler üreterek belediyenin mali durumunu düzelteceğiz.” şeklinde konuştu.

Balaban, “Belediyecilik anlayışımızda vatandaşın menfaati her zaman önceliklidir. Bu zorlu süreci atlatmak için işbirliği ve ortak akıl çok önemli. İcraatlarımızı vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde gerçekleştireceğiz. Borç sorununu çözmek için belediye olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*