Türkiye ve ABD Arasındaki Terörle Mücadele İstişareleri Yeniden Başladı

Diplomatik Kaynaklardan Alınan Bilgiye Göre Türkiye ve ABD Arasındaki Terörle Mücadele İstişareleri Yeniden Başladı

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Türkiye ile ABD arasındaki ikili Terörle Mücadele İstişareleri tekrar başladı. Mart ayında Washington’da gerçekleştirilen Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması toplantısında varılan mutabakat sonucunda, Terörle Mücadele İstişareleri Türk ve ABD Dışişleri Bakanlıkları başkanlığında Ankara’da gerçekleştirildi.

Terörle Mücadele İstişareleri çerçevesinde, ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard’ın Türkiye ziyareti ve yapılan samimi görüş alışverişi memnuniyetle karşılandı. Türkiye’nin terörle mücadeledeki deneyimi ve kararlılığı takdirle karşılanırken, PKK/YPG/PYD, DHKP/C, IŞİD ve FETÖ gibi terör örgütleri de dahil olmak üzere ulusal güvenliğe ilişkin çeşitli konular ele alındı.

Toplantıya Türk ve ABD ilgili kurumlarının katılımıyla gerçekleşen Dışişleri Bakanlığı toplantısında, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığı vurgulanırken, müttefikler ve terörle mücadelede kararlı olan diğer ülkelerle işbirliğine devam edeceği belirtildi. Terörün her türlü tezahürüne karşı mücadelede samimi bir işbirliği sürdürüleceği vurgulandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*