İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde 126’ncı toplantısını Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdi. İEKKK Başkanı Mehmet Ali Kasalı başkanlığında yapılan toplantıda, İzmir’in yeni dönem kalkınma stratejileri belirlendi.

Cemil Tugay: “İzmir’in potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilemediğini biliyoruz. Bu durumu aşmamız gerekiyor. Yerel kalkınma çalışmalarının sadece İzmir’e değil, bölgesel anlamda da genişletilebileceğini düşünüyorum. Her türlü iş birliğine açığız. İzmir’i öncü bir kent haline getirmek için Ege Bölgesi’ndeki diğer illerle iş birliği yapacağız. Amacımız birbirini destekleyen şehirler ağı oluşturmak.”

İzmir’in kalkınması için güçlü adımlar atacaklarını vurgulayan Tugay, “Birbirini tamamlayan, destekleyen şehirler olabiliriz. Engelleri aşarak, ortak hedefler doğrultusunda ilerleyeceğiz” dedi.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde yapılan İEKKK toplantısında yeni dönem stratejileri ele alındı.
  • Tugay, İzmir’in kalkınması için bölgesel iş birliklerinin önemine vurgu yaparak, Ege Bölgesi’ndeki diğer illerle koordinasyon sağlanacağını belirtti.
  • Hedefler arasında birbirini destekleyen şehirler ağı oluşturmak ve engelleri aşarak ortak hedeflere ulaşmak yer alıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*