Biden, Muhabirler yemeğinde gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu

ABD Başkanı Joe Biden, Cumartesi günü Washington Hilton’da 3.000 medya avcısı ve A listesindeki ünlülerle dolu bir odanın önünde kürsüde vakit geçirerek yabancı hükümetlere esir tutulan gazetecileri “derhal” serbest bırakma çağrısında bulundu.

Yorumlar Cumartesi gecesi Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin yıllık yemeğinde geldi.

“Gazetecilik açıkça suç değildir. Biden, “Ne burada, ne orada, ne de dünyanın hiçbir yerinde” dedi.

Muhtemel Demokrat aday, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in serbest bırakılması gerektiğini söyledi Wall Street DergisiGazeteye göre, 29 Mart 2023’te Rusya’da gazetecilik görevini yaparken gözaltına alınan muhabir Evan Gershkovich.

Biden daha sonra 2012 yılında Suriye’de rehin alınan serbest muhabir Austin Tice’nin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Geçtiğimiz yıl Biden, kıdemli Deniz Piyadeleri subayının “Suriye rejimi” tarafından tutulduğunu “kesinlikle” söylemişti; Şam ise bu iddiayı hararetle reddediyor.

Aramalar mizahi bir şekilde geliyor

Ancak görevdeki başkanın 10 dakikalık konuşmasını kendisi ve Cumhuriyetçi aday adayı eski ABD Başkanı Donald Trump ile dalga geçmek için kullanması ile ruh hali değişti.

Biden, “2024 seçimleri tüm hızıyla devam ediyor. Ve evet, yaş bir sorun. Ben altı yaşında bir çocuğa karşı yarışan yetişkin bir adamım” dedi.

“Trump o kadar çaresiz ki sattığı İncilleri okumaya başladı. Sonra ilk emre geldi: ‘Benden başka tanrın olmayacak’. İşte o zaman onu bıraktı ve dedi ki, bu kitap bana göre değil.”

Başkan Joe Biden (sağda) ve ev sahibi Colin Jost, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Washington’da Washington Hilton’da düzenlenen Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Yemeğine katıldı.

Trump Cumartesi günkü akşam yemeğine katılmadı ve yıllık ziyafete başkan olarak hiçbir zaman katılmadı. 2011’de seyircilerin arasına oturdu ve o zamanki Başkan Barack Obama’nın Trump’ın realite televizyonu şöhreti statüsüne öfkelenmesine öfkeyle baktı.

Obama’nın alaycılığı o kadar yakıcıydı ki, pek çok siyasi gözlemci bunu Trump’ın 2016’da başkanlığa aday olma kararıyla ilişkilendirdi.

Öldürülen Gazzeli gazetecilerden bahsedildi, medya eleştirildi

Biden’ın konuşmasında Gazze’de devam eden savaşa veya büyüyen insani krize değinilmedi.

Muhabirler derneği başkanı Kelly O’Donnell, İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı altı ay süren savaşında yaklaşık 100 gazetecinin öldürüldüğünü kısaca kaydetti.

Ancak keffiyeh direniş atkılarına sarılı yüzlerce protestocu, Biden yönetiminin savaşı ele almasının yanı sıra ana akım medyanın iddia edilen eksik haber ve yanlış beyanını kınamak için medya yemeğine girişi kapattı.

Kalabalık, “Batı medyası sizi ve sakladığınız tüm dehşeti görüyoruz” sloganları atarken, diğer protestocular “basın” amblemli uçaksavar yeleklerinin maketlerinin yanında kaldırımda hareketsiz yatıyordu.

Önde gelen küresel medya derneği Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), 4 Nisan itibarıyla devam eden Hamas-İsrail savaşında 102 Filistinli gazeteci ve medya çalışanının öldürüldüğünü iddia ediyor.

IFJ, “İlk saldırıdan bu yana IFJ, tüm rehinelerin serbest bırakılması, Gazze’nin uluslararası muhabirlere açılması ve İsrail’in, savaşçıların gazetecileri korumasını gerektiren uluslararası hukuka saygı duyması yönünde çağrıda bulundu.” çevrimiçi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*