Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu: Payidar İstanbul’da Sahne Aldı

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Modern Dans Topluluğu: “Payidar” İstanbul’da Sahne Aldı

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Modern Dans Topluluğu, Bürge Kayacan’ın koreografi ve rejisiyle hazırlanan “Payidar” adlı eseri, İstanbul’da sanatseverlerle buluşturdu. Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleşen bu özel gösteri, izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Antonio Vivaldi ve Johann Sebastian Bach’ın etkileyici müzikleri eşliğinde sahnelenen “Payidar“, Yunan mitolojisindeki Eros ve Thanatos’un karmaşık ilişkisini merkeze alıyor. İyilik ve yaşam ile ölümü simgeleyen bu iki kavram arasındaki dengeyi arayan dansçılar, seyircilere derin bir duygusal yolculuk sunuyor.

Eserde, yaşam ve ölüm kavramları bedensel bir anlatımla izleyicilere aktarılırken, kostüm ve dekorasyonun sade ve etkileyici tasarımıyla insanın doğasına odaklanılmış. Dansın gücüyle yükselen bu performans, seyircilere unutulmaz bir sanat deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

Almina Ayyıldız, Asya Canbulat, Beste Üstün, Deniz Uzuner, Gülşah Bakır, İlke Sayıner, Sevgül Eylül Atak, Atahan Tepe, Burak Kayıhan, Eren Çelebi Kutlu, Hakan Özenalp, Mert Bozkurt, Özkan Gültekin, Şuayip Efe Uzun, Sercenk Yücel ve Mustafa Özçelik‘in muhteşem performanslarıyla sahne alan “Payidar” eserinin sahne tasarımını Aykut Öz, kostüm tasarımını Tülay Şimşek, ışık tasarımını ise Bülent Arslan ve Barış Karataş üstlendi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*