Eurovision organizatörü Filistin bayraklarını veya sembollerini kaldırma sözü verdi

Eurovision Şarkı Yarışması’nın organizatörleri Perşembe günü yaptıkları açıklamada, önümüzdeki hafta İsveç’te düzenlenecek gösteride Filistin bayraklarını ve Filistin yanlısı sembolleri kaldırma hakkını saklı tuttuklarını söyledi.

Duyuru, İsrail’in Gazze’deki askeri harekatı nedeniyle yıllık müzik yarışmasına katılımıyla ilgili gerilimlerin arttığı bir dönemde geldi.

Filistin yanlısı grupların büyük protesto gösterileri düzenlemesi bekleniyor Malmödavaları hakkında farkındalık yaratmak.

İsrail ile Hamas arasında yaklaşık yedi ay süren savaşta Filistin topraklarında en az 34.596 kişi öldürüldü. Bunların çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Gösteriyi yürüten Avrupa Yayın Birliği’nin iletişim sorumlusu Michelle Roverelli, bilet sahiplerinin gökkuşağı rengindeki bayrağın yanı sıra yalnızca etkinliğe katılan ülkeleri temsil eden bayrakları getirip sergilemelerine izin verildiğini söyledi.

Associated Press’e gönderdiği kısa mesajda Cenevre merkezli EBU’nun “TV programlarını araçsallaştırma amacıyla kullanılan diğer bayrak veya sembolleri, kıyafetleri, eşyaları ve pankartları kaldırma” hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

İsveç haber ajansı TT, Filistin bayrağı veya siyasi mesaj içeren pankart getirmeye çalışan herkesin girişte güvenlik görevlileri tarafından durdurulacağını bildirdi.

Yarışmanın idari sorumlusu Martin Österdahl, TT’ye şunları söyledi: “Bu kurallar geçen seneyle aynı. Başka bir ihtimal yok.”

2018 yılında İsrail’i temsilen yarışmayı kazanan Netta Barzilai, 24 Temmuz 2018 Salı günü New York’ta portre pozu veriyor.

Taraftarlar ülkelerinin eylemlerine tezahürat ederken, yarışma sırasında ulusal bayraklar sıkça görülüyor.

Her yıl yüz milyonlarca izleyicinin ilgisini çeken gösterişli gala, bu yıl 7-11 Mayıs tarihleri ​​arasında güneydeki Malmö’de düzenlendi. İsveçGeçen yıl Loreen’in “Tattoo” performansıyla kazandığı zaferin ardından.

Kazananlar, ülkelerinin bir sonraki yılki etkinliğe ev sahipliği yapma hakkını elde ediyor: İsveç, rekor düzeydeki 7. kez ev sahipliği yapacak.

İsveç polisi, güvenlik tehdidini öne sürerek güvenliğin sıkı olacağı konusunda uyardı terörizmzengin İskandinav ülkesinde.

Filistin yanlısı eylemciler İsrail– eski bir Eurovision Şarkı Yarışması galibi – Malmö Arena’dan birkaç kilometre uzakta, Malmö şehir merkezinde büyük mitingler planladı.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi perşembe günü yaptığı açıklamada, bunun “İsrail karşıtı protestoların odak noktası” olduğunu söyleyerek insanları Malmö’ye seyahat etmeyi yeniden düşünmeye çağıran bir uyarı yayınladı.

Açıklamada, “Bu gelişmeler, teröristlerin Eurovision için gelecek İsraillilere saldırı düzenlemek için protestoyu ve İsrail karşıtı atmosferi istismar edeceği yönünde somut endişeleri artırıyor” ifadesine yer verildi.

Perşembe günü İsveç polisi, yarışma öncesinde Malmö’de Kur’an-ı Kerim yakmayı planlayan göstericilere izin verdiklerini açıkladı.

İsveç’te bu tür mitinglere izin veriliyor. Polisin bir gösteri veya halka açık toplantı iznini reddetmek istemesi halinde, kamu güvenliğine yönelik riskler gibi belirli gerekçeleri belirtmesi gerekir.

Geçtiğimiz yıl İsveç, İslam dünyasında protestolara yol açan İslam’ın kutsal kitabının bir dizi yakılmasının ardından terör tehdidi seviyesini yükseltmişti.

İsrail ile Hamas arasında yaklaşık 7 ay süren savaşa dünya çapında yayılan tepki, son haftalarda büyük protestolara yol açtı. ABD üniversite kampüslerive ötesinde.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*