Guangdong Eyaletinde Alarm Seviyesi Yükseltildi

Çin’in Guangdong eyaleti, devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle alarm seviyesini yükseltti. Eyalet genelinde, Zhongshan ve Zhuhai şehirleri başta olmak üzere birçok noktayı etkileyen sağanak yağışlar sonucu 58 noktada fırtına alarmı verildi.

Kırmızı Alarm Verilen Noktalar

Guangdong Meteoroloji yetkilileri, Zhongshan şehri başta olmak üzere 5 noktada en şiddetli uyarı seviyesi olan kırmızı alarm verildiğini belirtirken, 14 noktada ise turuncu alarm seviyesine geçildiğini açıkladı.

Yağış Rekoru Kırıldı

Zhuhai’de bir meteoroloji istasyonunun ölçümlerine göre, bir saat içinde 141 mm yağış kaydedildi. Bu rakam, kayıtların tutulmaya başlandığı 1962 yılından bu yana 1 saat içinde yağan en yüksek yağış miktarı olarak tarihe geçti. Zhuhai’de bazı ulaşım seferleri durdurulurken, polis toprak kayması riski nedeniyle otoyolun bir kısmını trafiğe kapattı.

Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, Guangzhou’da dün 46 uçuşun 1 saat rötar yaptığı ve yerel saatle 18.09’a kadar kalkış yapamadığı belirtildi.

İl meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde de şiddetli yağışın devam edeceği uyarısında bulunurken, ani sel ve jeolojik felaketlere karşı önlem alınması gerektiği vurgulandı.

İl Su Kaynakları Departmanı, Guangdong’un Nisan ayından bu yana tarihin en nadir görülen şiddetli yağışlarından etkilendiğini ve bazı su koruma projelerinin zarar gördüğünü belirtti. Bakanlık, potansiyel güvenlik risklerine karşı su koruma projelerinin kontrol edilmesi talimatını verdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*