İZLE: Futbolcular çok mu sık oynuyor?

En üst düzeydeki futbolcular her zamankinden daha sık oynuyor. Yerli ve yabancı futbol arasında, oyuncuların dinlenebileceği çok az hafta vardır.

Zorlu program nedeniyle maç, sakatlıklarda benzeri görülmemiş bir artışa tanık oluyor. Bu sezon en çok Premier Lig etkilendi. Premier Injuries’in veri takibine göre yaralanmalar son yıllara göre %15 arttı. 2022/23 sezonunda 115 hamstring yaralanması yaşandı ve bunların sekizi ameliyat gerektirdi.

Sonbaharda Şampiyonlar Ligi, her zamanki gibi 32 takım yerine 36 takımı içerecek şekilde genişleyecek. 2025’te FIFA, Kulüpler Dünya Kupası formatını 32 takımlı büyük bir turnuva haline getirecek şekilde genişletiyor. Futbol takvimi büyüdükçe, oyuncular yılda 80’e kadar maça katılabilir; bu da sürekli olarak farklı saat dilimlerine ve iklimlere uyum sağlayan oyuncular için daha fazla seyahat anlamına gelir.

Bunun zincirleme etkisi, dünyanın en iyi oyuncularından bazılarının düzenli olarak sakatlanabileceği ve oyunun genel heyecanının ve rekabet gücünün olumsuz etkilenebileceğidir. Ancak en azından şimdilik taraftarların ve oyuncuların değişiklikleri kabul etmekten başka seçeneği yok.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*