
CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş Bilecik’te Eğitimcilerle Bir Araya Geldi
CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Eğitim Buluşmaları” etkinliği çerçevesinde Bolu’dan sonra Bilecik’e geçti. Özçağdaş, Bilecik’te Vadi Park Aile Yaşam Merkezi’nde eğitimcilerle bir araya gelerek, eğitim sistemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Özçağdaş’a, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir de eşlik etti.
Toplantının ardından basın açıklaması yapan Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Öğretmenlik Meslek Yasası hakkında eleştirilerde bulundu. Özçağdaş, Bakan Tekin’e şu çağrıyı yaptı: “Eğer arzu ediyorsanız, CHP’yi dahil etmeyerek tüm eğitim sendikalarımızı, eğitim fakültelerimizin dekanlarını ve eğitimde görev alan meslek kuruluşlarını davet edin. Kapsamlı bir kanun teklifi hazırlayın.” Böyle bir çalışma sonucunda oluşacak bir anlaşmaya CHP olarak destek vereceklerini de vurguladı.
‘Verilen Vaatler Unutuldu’
Özçağdaş, Bakan Tekin’in atamalar için Danıştay kararını beklediğini açıklamasına ilişkin de eleştirilerde bulundu. Özçağdaş, “Türkiye Yüzyılı Maarif modelinin de yürütmeyi durdurma davası var. Ancak, bu durumu göz ardı ederek, çocuklarımızı deneysel bir sürece sokma telaşı içerisinde bulunuyorsunuz. Türkiye’yi bu cenderenin içine sokmayın.” ifadelerini kullandı. AKP’nin seçim sürecinde mülakatları kaldırma vaadinde bulunduğunu hatırlatan Özçağdaş, “Maalesef AKP, 1 milyon öğretmenin oyunu almak için verdiği bu vaadi tamamen unutmuş gibi görünüyor.” şeklinde konuştu.
‘Bakan Duymazlıktan Geliyor’
Özçağdaş, Türkiye’de iki farklı okul öncesi programının varlığına dikkat çekerek, “Bu durum bile bakanlığınızdan ayrılmanız gerektiğini gösterir. Sayın Bakan, çıkıp ‘Şöyle bir sebebi var’ desin. Aylardır bunu söylüyorum. Sayın Bakan duymazlıktan geliyor.” dedi.
‘Köylere Yapılan En Büyük Haksızlık’
Özçağdaş, gittiği illerde köy okullarının kapatılmasıyla ilgili sorunların sıkça gündeme geldiğini belirtti. Bu bağlamda, “Köy okullarının kapatılması, köylere yapılacak en büyük haksızlıklardan biridir. Taşımalı eğitim bir garabettir ve mümkün olduğunca az yapılmalıdır. Çocuklar, kendi sosyal çevrelerinde ve coğrafi koşullarında nitelikli eğitimle geleceğe hazırlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.
‘Öğrenciye Çifte Standart’
Özçağdaş, Bilecik’te yaşanan bir olayı gündeme getirerek, tasarruf genelgesi gereği okula 30 kilometre uzaklıkta oturan öğrencilerin yatılı okuması kararının alındığını belirtti. Özçağdaş, “Genelgeye bile uyum sağlanmıyor. 30 kilometreden daha yakın olan çocuklar bile yurtlara yerleştiriliyor. Ancak ne hikmetse imam hatip okuyan öğrenciler bu kapsamın dışında tutuluyor. Her alanda çifte standart uygulamak zorunda değilsiniz.” dedi.
Basın açıklamasının ardından Özçağdaş, il başkanlığı, belediye başkanlığı, rektörlük ve Sanayi ve Ticaret Odası ziyaretleri gerçekleştirecek. Ayrıca, emeklilerle çay içecek olan Özçağdaş, akşam saatlerinde halk buluşması düzenleyecek.