Çiğli 2. Ana Jet Üssü Karayolu Alt Geçidi’nde Güçlendirme Çalışmaları Sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dirençli kent hedefi doğrultusunda Çiğli 2. Ana Jet Üssü Karayolu Alt Geçidi’nde yürütülen güçlendirme çalışmalarını inceledi. 61 milyon liraya olan çalışmalar tamamlandığında İZBAN tren yolunun ve Çiğli ile 2. Ana Jet Üssü’nü birbirine bağlayan karayolunun güvenliği sağlanmış olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, kent ulaşımının güvenliği için ihtiyaç noktalarında güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İZBAN Egekent ve Ulukent istasyonları arasında demir yolunun altında taşıt ulaşımını sağlayan Çiğli 2. Ana Jet Üssü Karayolu Alt Geçidi’nde de güçlendirme çalışması sürüyor. Nisan ayında başlayan çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hamdi Ziya Aydın ve bürokratlarla birlikte inceledi.

Soyer: “Riskleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz”

Proje hakkında bilgi alan Başkan Tunç Soyer, “Dirençli bir kent yaratmak için afetlerden ders çıkarıyoruz ve olası afetlere karşı hazırlanıyoruz. Köprüler, menfezler ve alt geçit güçlendirme çalışması yapıyoruz. Üzerinden İZBAN hattı geçtiği için Çiğli 2. Ana Jet Üssü Karayolu Alt Geçidi’nde risk tespit ettik. Emniyete alıyoruz. Riski ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Amacımız yurttaşlarımızın emniyeti” dedi.

61 milyona mal olacak

İşin yüzde 50’sinden fazlasının bittiği çalışmalar yılın sonunda tamamlanacak. Alt geçit 7 bin 200 metre fore kazık, 15 bin metre uzunluğunda yerin altına beton enjektesi (jet grout) ve başlık kirişleriyle güçlendirilecek. Bugüne kadar 348 fore kazıktan 174’ü çakıldı ve bin 889 jet grout işleminin bin 100 tanesi tamamlandı. 61 milyon TL’ye mal olacak güçlendirme çalışması tamamlandığında karayolu alt geçidinde her gün binlerce yolcu taşıyan İZBAN hattının ve Çiğli ile 2. Ana Jet Üssü’nü bağlanan karayolunun güvenliği sağlanmış olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*