
Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde yer alan ve “Kum Adası” olarak bilinen bölge, her yıl ağustos ayında rahatsızlıklarına çare arayan kişilerin akınına uğruyor. Bu bölge, belde merkezinden denize doğru yaklaşık 100 metre uzanan kumluk alanı ile dikkat çekiyor. Karayla bağlantısının sağlandığı köprü sayesinde ulaşım oldukça kolay. Kıyıda oluşan küçük gölet, buranın doğal güzelliklerini daha da artırıyor.
Kum Adası, özellikle romatizmal hastalıkları bulunanlar için şifalı bir yer olarak anılıyor. Her yıl özellikle 25-30 Ağustos tarihleri arasında buraya gelen ziyaretçiler, deniz kumunun sağlıklarına iyi geleceğine inanıyor. Çanakkale’den gelen 68 yaşındaki Hikmet Topaloğlu, pandemi döneminden önce her yıl ağustosta bu bölgeyi ziyaret ettiğini belirtiyor. Topaloğlu, “Bu bölgenin tarihi çok eski. Rahatsızlığım nedeniyle her yıl ağustos ayının son haftasında buraya geliyorum ve şifalı olduğuna inandığım kuma bacaklarımı gömüyorum.” diyor.
70 yaşındaki Seyfullah Akçay, son 15 yıldır düzenli olarak Kum Adası’na geldiğini ve burada şifa bulduğunu ifade ediyor. Akçay, “Bacaklarımda 5-6 ay süreyle ağrı hissetmiyorum. Romatizmal hastalığı olan herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum.” şeklinde konuşuyor.
53 yaşındaki Nuray Aslan ise, Kum Adası’na şifa aramak amacıyla 5 yıldır geldiğini ve burada tanıştığı birçok kişiyle birlikte rahatsızlıklarına çare bulduklarını belirtiyor. “Ağrılarıma iyi geliyor ve burada çok güzel insanlarla tanıştım.” diyor.
İbrahim Bağkazar, 66 yaşında ve 8 yıldır Kum Adası’nı ziyaret edenlerden biri. Eşinin ayaklarında ve kollarında ağrılar olduğu için bu bölgeyi tercih ettiklerini anlatıyor: “Burada kalıyoruz ve kumda şifa buluyoruz.” diyor.
EDİTÖR NOTU: Habere konu edilen ‘Kum Adası’nın hastalıklara iyi geldiğine dair bilimsel bir kanıtı bulunmamaktadır. Sağlık sorunları için modern tıbba başvurmanız ve doktorunuzla görüşmeniz önerilir.