
4,5G Teknolojisinin Yaygınlaşması ve Etkileri
Ülke genelinde 4,5G ağının yaygınlaşması, kullanıcıların daha hızlı veri indirme ve yükleme, kesintisiz video akışı, yüksek kaliteli görüntülü görüşme gibi pek çok avantajdan faydalanmasını sağlarken, aynı zamanda ekonomik büyümeye ve dijitalleşmeye de ivme kazandırıyor. Operatörlerin altyapı yatırımları, 4,5G hizmetinin yaygınlaşmasını ve kalitesini artırırken yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesine de olanak tanıyor.
ULAK Haberleşme ve Altyapı Projeleri
Haberleşme ve telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren ULAK Haberleşme, Evrensel Faz 1-2-3 projeleri kapsamında özellikle kırsal alanlarda kapsama alanı oluşturarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne önemli katkılar sağlıyor. ULAK Haberleşme, 3 bine yakın baz istasyonuyla hizmet vermeyi sürdürürken teknoloji odaklı yaklaşımı ve sürekli yenilikçi çözümleriyle de ülkenin uluslararası alanda rekabet gücünün artırılmasına katkı sunuyor.
ULAK Mobil İstasyonları ve Özel Çözümler
- ULAK Taşınabilir Baz İstasyonu çözümüyle farklı araçlarla entegrasyon sağlanarak ihtiyaç olan bölgelere hızlı bir şekilde kurulum yapılabilir.
- İHA POD sistemiyle entegre ULAK baz istasyonu ve çekirdek şebekesiyle kapalı devre haberleşme şebekesi kurulabilir.
- İHA’ların kanat altına entegre edilen ULAK POD baz istasyonları, sivil, kamu ve askeri ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte tasarlanmıştır.
5G Geçişi ve Yatırımları
5G yatırımlarını hızlandıran ULAK Haberleşme, 5G teknolojisine geçiş sürecinde 4,5G altyapısının temelleri üzerine inşa edilen bir yapıyla ilerliyor. Türkiye’nin 5G yatırımları, uluslararası standartlara uygun altyapı ve teknolojik gelişmelere dayanarak kullanıcıların daha hızlı ve güvenilir iletişim deneyimleri yaşamasını hedefliyor.