Kahramanmaraş Depremleri Sonrası İzmir Özdere Özel Eğitim Merkezi’nde Yaşanan Gelişmeler

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde etkili olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından İzmir Özdere Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı’na tahliye çağrısı yapıldı. Egesaati’nin haberine göre; TSK mensupları ve ailelerine hizmet veren bu merkezde konaklayan 16 depremzede, İzmir Valiliği ve AFAD tarafından kampı boşaltmaları yönünde uyarıldı.

Çaresizlik İçinde Kalan Depremzedeler

16 depremzede, AFAD’ın bölgede asgari tatbikat gerçekleştireceği gerekçesiyle kamptan ayrılmalarının istenmesine tepki gösterdi. “Nereye gideceğiz? Devlet bize sahip çıkamayacak mı?” diyerek yardım çağrısında bulundular. Kampta aylardır kaldıklarını ve gitmelerinin olanaksız olduğunu belirten depremzedeler, “Engelli ve yaşlılar da aramızda. Devletin bize bakacak gücü ve yerleri yok mu? Yakın bölgelerde alternatif kamplar varken bizi sokağa mı atacaklar?” ifadelerini kullandılar.

AFAD’ın Taşıma Duyurusu

Yerleşim yerlerine dönüşlerinin güvenli olmadığını belirten depremzedelere, Anamur Özel Eğitim Merkezi’ne AFAD aracılığıyla nakil imkanı sağlanacağı bildirildi. Ancak depremzedeler, durumlarının göz ardı edildiğini ve kamptan ayrılmaları halinde elektriklerinin kesileceğini iddia ettiler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*